Arcformázás

HIALURONSAVAS ARCFORMÁZÁS A hialuronsav egy természetesen előforduló poliszacharid, mely számos testrészünkben megtalálható, így az ízületekben és a bőrben is. Ez a cukorfajta képes nagy mennyiségű vizet megkötni, ezáltal segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát és rugalmasságát. A hialuronsavas kezelések a bőr hidratálásával és feltöltésével csökkentik a ráncokat és javítják az arc kontúrjait.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK A hialuronsavas kezelések alkalmazhatók különböző keménységű töltőanyagokkal, attól függően, hogy melyik arc területére van szükség a beavatkozásra. Vannak keményebb töltőanyagok, amelyek stabilabbak, és vannak dinamikus töltőanyagok, amelyek az arckifejezésekkel harmonizálnak. A kezelés során számos terület javítható, beleértve a mosolyráncokat is.

A HIALURONSAVAS KEZELÉS KÜLÖNLEGESSÉGE Ez a kezelési forma népszerű a páciensek körében, mivel gyors és azonnali, látványos eredményeket hozhat. Például az áll formázása esetén már az első alkalom után észrevehető változásokat érhetünk el.

A KEZELÉS MENETE Az arcformázó beavatkozás során egy vékony tű segítségével juttatjuk a hialuronsavat a bőr mélyebb rétegeibe. Az eljárás minimális kellemetlenséggel jár, és a töltőanyagokban található lidokain biztosítja az érzéstelenítést. A kezelés általában 30 perc és egy óra között tart.

A HATÁS TARTÓSSÁGA A hialuronsavas kezelés hatása a szervezet hialuronsav lebontó enzimjeinek aktivitásától függ. Egyes pácienseknél hosszabb ideig tart a hatás, míg másoknál rövidebb lehet.

MELLÉKHATÁSOK Mivel orvosi beavatkozásról van szó, a biztonság és az egészség elsődleges. A prémium minőségű hialuronsavak alacsony endotoxin tartalmuk miatt kevésbé okoznak mellékhatásokat. A tűszúrások miatt bőrpír vagy bevérzés alakulhat ki, amelyek sminkkel elfedhetők. Fontos figyelembe venni a hialuronsav vízmegkötő képességét is, mely miatt az arc kissé megduzzadhat a kezelés után.

KOMBINÁLT KEZELÉSEK Sok esetben előnyös a különböző kezelések kombinálása. Például a nazolabiális redőknél a szálbehúzás és hialuronsavas kezelés kombinációja hatékony lehet.

ALKALMAZÁS KÜLÖNBÖZŐ KOROSZTÁLYOKNÁL A hialuronsavas arcformázás minden korosztály számára elérhető. A fiatalabbak inkább az arc karakteres formázását, míg az idősebbek a mélyebb ráncok