PRP SAJÁT PLAZMÁS TERÁPIA

A PRP Plusz kezelés egy korszerű orvosi eljárás, amely a saját vérlemezke-gazdag plazma (PRP) felhasználásával történik a gyógyítás és a szövetek regenerációja érdekében.

Ez a módszer különösen hatékony a bőr állapotának javítására, illetve ízületi megbetegedések kezelésében.

Folyamat: A terápia során először a pácienstől vért vesznek, amit speciális centrifuga segítségével feldolgoznak. Ennek eredményeképpen kinyerik a vérlemezke-gazdag plazmát, ami magas koncentrációban tartalmaz növekedési faktorokat és más gyógyító összetevőket. Ezután ezt a koncentrátumot injektálják vissza a kezelendő területbe.

Előnyök: A PRP kezelés segíthet javítani a bőr textúráját, növelni annak rugalmasságát és javítani a tónusát. Ortopédiai alkalmazások esetén segíthet az ízületi gyulladás és a sérülések kezelésében, csökkentve a fájdalmat és javítva az ízületi funkciókat. A kezelés elősegítheti a sebgyógyulást, támogathatja a kollagén termelését és hozzájárulhat a hegek csökkentéséhez.

Alkalmazási területek: A PRP terápia alkalmazható arcon, a test különböző részein és a hajnál is, például hajhullás esetén. Széleskörű alkalmazása miatt az esztétikai orvoslásban és az ortopédiában egyaránt népszerű.

Biztonság és mellékhatások: A PRP kezelés általában biztonságos, mivel a pácienstől származó saját vér felhasználásával történik, így minimális az idegen anyagokkal szembeni allergiás reakciók kockázata. Ennek ellenére a kezelés után enyhe duzzanat, vörösség vagy kellemetlen érzés előfordulhat a kezelt területen, de ezek általában gyorsan elmúlnak.

Eredményesség: A kezelés hatékonysága személyenként változik, és függ a kezelt probléma jellegétől, a kezelés módjától és az egyén egyedi reakcióitól is. Az eredmények a kezelést követő hetekben vagy hónapokban válnak láthatóvá.