Ajaktöltés

AJAKFELTÖLTÉS HIALURONSAVAS KEZELÉSSEL Az ajakfeltöltés egy népszerű szépészeti beavatkozás, amely az ajkak formájának kiemelésére, hidratálásukra és természetes arányok helyreállítására szolgál.

MIKOR ALKALMAZANDÓ AZ AJAKFELTÖLTÉS? A hialuronsavas ajakfeltöltés ideális azok számára, akik dúsabb ajkakat szeretnének, legyen szó az öregedés vagy genetikai adottságok miatti elégedetlenségről. A kezelés segítségével nem csak az ajkak formája javítható, hanem a száj körüli apróbb ráncok is simíthatók.

ELSŐ KONZULTÁCIÓ EGY PROFI SZAKEMBERREL Az első találkozón egy tapasztalt szakember felméri az Ön igényeit és elvárásait az ajakfeltöltéssel kapcsolatban, meghatározva a legmegfelelőbb kezelési tervet. Ekkor kerül sor az esetleges ellenjavallatok áttekintésére is.

BEAVATKOZÁSRA VALÓ FELKÉSZÜLÉS Ellentétben a komplexebb műtétekkel, az ajakfeltöltés előkészülete egyszerűbb. Javasolt a dohányzás szüneteltetése, a könnyű ételek fogyasztása és a megfelelő hidratáció biztosítása. Fontos, hogy az ajakfeltöltés előtt két héttel kerülje az aszpirin és egyéb véralvadásgátlók, valamint gyógynövény alapú készítmények használatát.

A BEAVATKOZÁS MENETE A beavatkozás során először a terület fertőtlenítése történik, majd helyi érzéstelenítőt alkalmaznak. Ezt követően hialuronsavas töltőanyagot juttatnak a bőr alá egy speciális tű segítségével, biztosítva az egyenletes eloszlást az ajkakon. A teljes eljárás körülbelül 20-30 percet vesz igénybe. A hialuronsav természetes anyag, így a kezelés biztonságos és mellékhatásokkal ritkán jár. Az eredmény fenntartásához az ajakfeltöltést időről időre meg kell ismételni.

A BEAVATKOZÁS UTÁNI EREDMÉNYEK A kezelés eredményeként az ajkak teltebbé, vonzóbbá válnak, és az arc összességében fiatalosabb megjelenést nyer.

GYÓGYULÁSI FOLYAMAT ÉS UTÓGONDOZÁS A beavatkozás után az ajkak néhány napig duzzadtak lehetnek, enyhe bőrpír is előfordulhat. Kerülje a smink használatát az első pár napban, valamint a rágógumit és az ajkak erőteljes masszírozását. A szoláriumozást és az ajaktetoválást a gyógyulás ideje alatt kerülni kell. Az esetleges szövődményekről és a gyógyulási folyamatról a szakember a konzultáció során ad tájékoztatást.